header image
Home arrow Culture & Traditions arrow Community & Customs arrow Dossier Ham Incident
EEN POGING TOT DUIDING PDF Print E-mail


Image
Historische site Ani - Armeense hoogvlakte - Oost-Turkije
 

Mechelen, eind 2006. Een Assyrisch meisje zwanger van een Marokkaanse jongen. Opvanghuis voor het meisje, ontoelaatbaar geweld van vader en broer tegen de school-directie, sensationele berichten in de media. De feiten zijn bekend en de heisa heeft zijn beloop gehad. Wat nu? Shlama webmagazine wil het jammerlijke incident in een ruimere context plaatsen. In vredesnaam, in een geest van opbouwende dialoog. 

Family Matters neemt een artikel uit de krant De Standaard over en koppelt dat aan de persoonlijke visie van een jonge Mechelse Assyriër.

De bijdrage Kompas Mechelen van het Centrum voor Leerlingenbegeleiding CLB toont aan dat er meer aan de hand is, dat het een verhaal met vele lagen is.

Het Mechelse onderwijsveld reageerde op het voorval in een persbericht. We brengen een uitgebreide versie van die Open Brief van het Onderwijs Overleg Mechelen. Een oproep tot samenwerking en verzoening. 

Zwanger in de media. De redactie van het actualiteitenprogramma Koppen geeft toelichting  bij de tv-reportage over het incident. Omkijken in verwondering - een scherpe terugblik.   

De laatste bijdrage komt van Shlama Mechelen. Een klein verhaal tussen de regels.